Rototec » Tietosuoja- ja evästeseloste

Tietosuoja- ja evästeseloste

Rototec ja Rototec-konsernin yritykset sitoutuvat suojaamaan yksityisyyttäsi ja henkilö​​tietojasi. Kerätessämme ja käsitellessämme asiakkaidemme, työntekijöidemme ja yhteistyökumppaneidemme sekä muiden sidosryhmien henkilötietoja, Rototec ja Rototec-konsernin yritykset noudattavat voimassa olevaa henkilötieto- ja tietosuojalainsäädäntöä sekä hyvää tietojenkäsittelykäytäntöä.

Oheisesta tietosuoja- ja evästeselosteestamme löytyy lisätietoa henkilötietojesi käsittelystä ja oikeuksistasi. Arvioimme säännöllisesti näiden periaatteiden ajankohtaisuutta ja päivitämme niitä tarpeen mukaan.

TIETOSUOJASELOSTE

Henkilötietojen kerääminen ja käsittely

Henkilötiedoilla tarkoitetaan tietoa, joka voidaan suoraan tai epäsuorasti liittää sinuun henkilönä. Henkilötietojen käsittelyllä tarkoitetaan kaikkia toimenpiteitä, joihin me Rototecilla tai jokin kolmas osapuoli ryhtyy henkilötietojen kanssa, kuten niiden keräämistä, rekisteröintiä ja tallennusta. Henkilötietoja saa käsitellä vain tiettyihin ja selkeästi ilmaistuihin tarkoituksiin, eikä niitä sen jälkeen saa käsitellä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Keräämämme henkilötiedot koostuvat osittain asiakastiedoista jotka jaat kanssamme, ja osittain automaattisesti kerätyistä käyttäjätiedoista. Esimerkkejä itse jakamistasi henkilötiedoista ovat nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Lisäksi saamme tietoa ostamistasi palveluista tehdessäsi sopimuksia kanssamme tai ollessasi yhteydessä meihin. Käsittelemme antamiasi henkilötietoja hallinoidaksemme sinulta tulevia pyyntöjä ja mahdollisia sopimuksia kanssasi sekä tarjotaksemme informaatiota ja palveluita tällaisten pyyntöjen ja sopimusten yhteydessä. Esimerkkejä pyynnöistä ovat yhteydenotot lomakkeidemme kautta ja esitteidemme lataukset.

Automaattisesti keräämämme henkilötiedot koostuvat IP-numeroista, jotka tallennetaan ulkoisiin työkaluihin. Täten pystymme digitaalisten markkinointikanaviemme avulla tarjoamaan sivustomme kävijöille hyvän käyttäjäkokemuksen.

Jos sinulla on kysyttävää tietosuojaselosteestamme tai jos haluat panna täytäntöön jonkun alla esitetyistä oikeuksistasi, voit ottaa meihin yhteyttä selosteen lopussa olevien yhteystietojen kautta.

Henkilötietojen käyttö

Henkilötietojasi voidaan käyttää suoramarkkinointiin, verkkokäyttäytymisen seurantaan sekä palveluidemme parantamiseen. Henkilötietoja käytetään myös tilastollisiin tarkoituksiin, jotta voimme nähdä kuinka verkkokävijämme käyttävät verkkosivustoamme. Siten pystymme myös analysoimaan kävijöidemme hakukäyttäytymistä ja näyttämään kävijöille räätälöityä sisältöä. Tällaisia tietoja käsitellään kuitenkin vain muodossa, josta sinua yksilönä ei voida tunnistaa.

Tietoja, joita saatamme välittää kolmansille osapuolille kuten mediatoimistoille ja teknologiapalvelujen tuottajille, käytetään vain sovittujen palvelujen tarjoamiseen. Esimerkkejä tällaisista palveluista ovat fyysisen ja digitaalisen markkinointimateriaalin levitys.

Jos et halua tietojasi käytettävän suoramarkkinointiin, ota meihin yhteyttä tämän selosteen lopussa olevien yhteystietojen kautta.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusta

Rototec käsittelee henkilötietojasi vain sovellettavan lain mukaisesti.

Nykyisten tietosuojamääräysten mukaan henkilötietoja saa kerätä vain “erityisiin, nimenomaisiin ja perusteltuihin tarkoituksiin”. Henkilötietoja ei täten käsitellä näiden tarkoitusten kanssa ristiriidassa olevalla tavalla. Lisäksi henkilötietojen käsittelylle täytyy löytyä tukea tietosuojamääräyksistä. Tätä tukea kutsutaan oikeusperustaksi. Jotta voimme käsitellä henkilötietojasi laillisesti, täytyy jonkin seuraavista oikeusperusteista täyttyä:

  • Käsittely on välttämätöntä, jotta voimme toimeenpanna kanssasi tekemämme sopimuksen.
  • Käsittely on välttämätöntä, koska meillä on laillinen velvoite tehdä jotain toisen lain nojalla.
  • Käsittely on välttämätöntä Rototecin lainmukaisten etujen kannalta eikä sinun etusi henkilökohtaisten tietojen suojaamisessa paina enemmän.
  • Käsittelyssä noudatetaan antamaasi suostumusta.

Jos käsittelemme henkilötietojasi mihin tahansa tarkoitukseen joka sovellettavan lain mukaan vaatii suostumuksesi, varmistamme aina suostumuksesi ennen tällaisen käsittelyn aloittamista.

Edellämainitun mukaisesti, keräämämme tiedot poistetaan kun käsittelyn tavoitteet on täytetty.

Henkilötietojen mahdollinen luovuttaminen

Voimme palkata ulkopuolisia yhteistyökumppaneita suorittamaan tehtäviä puolestamme, kuten tarjoamaan IT-palveluita tai avustamaan markkinoinnissa, analysoinnissa ja tilastoinnissa. Kyseisten palveluiden toimeenpano voi tarkoittaa, että yhteistyökumppaneillamme on pääsy henkilötietoihisi.

Henkilötietojen vastaanottajien on suojeltava kerättyjen tietojen luottamuksellisuutta ja turvallisuutta, eikä heillä ole oikeutta käyttää niitä vaihtoehtoisiin tarkoituksiin. Rototec tai Rototec-konsernin yritykset eivät myy tai vuokraa tietoja kolmansille osapuolille.

Rototec ei jaa henkilö​​tietojasi muilla kuin tässä käytännössä kuvatulla tavoilla. Keräämämme henkilötiedot säilytetään lakien ja sääntelyviranomaisten vaatimusten mukaisesti. Olemme tehneet tarvittavat varotoimenpiteet henkilötietojesi suojaamiseksi sekä väärän ja luvattoman käytön estämiseksi.

Pääsy tietoihin

Pyynnöstä sinulla on oikeus kerran vuodessa nähdä sinusta kerätyt henkilötiedot tai niiden kopioit ilmaiseksi. Henkilötietoihin käsiksi pääsyä koskevista lisäpyynnöistä voidaan periä maksu, joka kattaa henkilötietojesi sinulle toimittamisesta aiheutuvat kustannukset. Rototecilla on oikeus pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi näiden pyyntöjen yhteydessä.

Jos tiedoissa on virheitä, sinulla on oikeus saada ne korjatuiksi. Jos et enää halua Rototecin tai Rototec-konsernin yritysten tallentavan henkilötietojasi, sinulla on oikeus pyytää niiden poistamista.

Tietosuojaselosteen päivittäminen

Rototec pidättää oikeuden tietosuoja- ja evästeselosteiden muuttamiseen milloin tahansa tätä sivua päivittämällä. Lisäksi saatamme päättää näyttää tai poistaa sivuston sisältöä.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää käytännöistämme tai henkilötietojesi käsittelystä, voit ottaa yhteyttä Tomi Mäkiahoon, .

EVÄSTESELOSTE

Tietoa evästeistä

Rototecin verkkosivustoilla käytetään evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallentuvat kiintolevyllesi ja laitteen selaimiin käyttäessäsi verkkosivustoja tai muita verkkopalveluita. Evästeet helpottavat navigointia sivustolla ja parantavat käyttäjäkokemustasi.

Käytämme evästeitä verkkosivustojemme kävijöiden tilastolliseen seurantaan ja mainonnan tehokkuuden mittaamiseen. Evästeitä käytetään myös keräämään tilastoja sivustojen kävijämääristä ja saamaan tietoa sivustojen käytöstä. Tämän tiedon avulla voimme kehittää ja optimoida sivustoja vierailijoillemme ja parantaa Rototecin palveluiden yleistä tasoa.

Evästeitä ei käytetä henkilötietojen keräämiseen. Evästeitä käytetään joskus henkilötietoina pidettävien tietojen kuten IP-osoitteiden ja IP-osoitteisiin linkitettyjen tietojen keräämiseen, mutta käyttäjiä ei voida tunnistaa pelkästään evästeiden perusteella.

Käyttämämme evästeet

Verkkosivustoillamme käytetään kahdenlaisia evästeitä. Pysyvät evästeet tallennetaan vierailijan laitteelle tietyksi aikaa. Ne tallentavat aiemmat verkkosivuston vierailut ja muistavat mitä selainta kävijä käyttää. Nämä evästeet parantavat verkkosivuston suorituskykyä, ja saatamme myös hyödyntää niitä suoramarkkinoinnissa esittääksemme sinulle kohdistettuja tarjouksia. Ne tarjoavat meille myös tilastoja ja mahdollisuuksia parantaa verkkosivustojamme.

Toista evästetyyppiä kutsutaan istuntoevästeeksi. Ne tallentuvat väliaikaisesti laitteeseesi ja niitä käytetään sivustojemme käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Istuntoevästeet katoavat, kun suljet selaimesi.

Kolmansien osapuolten evästeet

Joitakin kolmansien osapuolien evästeitä käytetään ensisijaisesti käyttäjäkokemuksen parantamiseksi, verkkosivuston kielen valitsemiseen, kävijämäärätilastojen keräämiseen sekä tiedon saamiseen sivuston käytöstä. Luomme myös demografisia tietoja ja kiinnostuksenkohteita sisältäviä raportteja Google Analyticsin mainontatyökalujen avulla. Kaikki kerätyt tilastot ovat nimettömiä eikä niitä voida yhdistää henkilöihin.

Evästeet ja tietoturva

Useimmissa verkkoselaimissa on vakioasetus, joka sallii evästeiden käytön. Mikäli et halua vastaanottaa niitä, voit muuttaa selaimen asetuksia estääksesi kaikki evästeet tai saadaksesi ilmoituksen aina, kun eväste asetetaan tietokoneellesi.

Evästeet voidaan joko poistuvat automaattisesti kun käyttäjä sulkee selaimen (ns. “Istuntoevästeet”), tai tallentuvat käyttäjän tietokoneelle tulevien vierailujen helpottamiseksi sivustolla (ns. “Pysyvät evästeet”). Myös pysyvät evästeet poistuvat automaattisesti tietyn ajan kuluttua.

Jos estät evästeiden käytön, verkkosivuston toiminnallisuus saattaa kärsiä. Selaimen kautta on mahdollista poistaa myös aiemmin tallennetut evästeet.

Evästeselosteen päivittäminen

Rototec pidättää oikeuden tietosuoja- ja evästeselosteiden muuttamiseen milloin tahansa tätä sivua päivittämällä. Lisäksi saatamme päättää näyttää tai poistaa sivuston sisältöä.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää käytännöistämme tai henkilötietojesi käsittelystä, voit ottaa yhteyttä Tomi Mäkiahoon, .