Rototec » Palvelut » Taloyhtiöt ja kodit » Tietoa maalämpökaivon poraamisesta

Tietoa maalämpökaivon poraamisesta

Kiitos ilmastoystävällisestä ja kustannustehokkaasta valinnastasi! Maalämpöratkaisumme avulla pystyt hyödyntämään jalkojesi alta löytyvää energiaa ja pienentämään hiilijalanjälkeäsi reilusti. Yhdessä teemme ekotekoja päivittäin. Maalämpöpumput kehittyvät koko ajan tehokkaammiksi, mikä laskee lämmityskustannuksia entisestään. Sijoituksesi on moninkertaisesti pankkitilin korkotuottoja tai maalämpölainan kustannuksia parempi.

Yli 50 000:n poratun energiakaivon kokemuksella Rototec on Euroopan suurin maalämpöratkaisujen toimittaja. Asennuksen aikana tärkein tavoitteemme on, että kaikki sujuu mahdollisimman mutkattomasti asiakkaan näkökulmasta. Voit oleskella asunnossasi tavalliseen tapaan, ja joudumme yleensä turvallisuussyistä rajaamaan vain joitakin ulkoalueita. Maalämmön hankkiminen kanssamme on helppoa – pitkä kokemuksemme takaa projektin sujumisen nopeasti ja turvallisesti. Poraamme maalämpöä Ympäristöministeriön Energiakaivo-oppaan suosituksia noudattaen.

Näin maalämmön asennus etenee:

 • KONTIN TOIMITUS Ennen porausta toimitamme paikalle kontin, johon keräämme porauksesta saatavan kivituhkan ja veden. Sinun tulee päättää kontin paikka etukäteen ja ilmoittaa se meille, kun otamme sinuun yhteyttä ennen toimitusta. Kontti on 3,5 metriä pitkä, 2 metriä leveä ja 2 metriä korkea. Porareiän ja kontin välisen etäisyyden tulee olla enintään 25 metriä. Jos vesi pumpataan yleiseen viemäriin, tarvitaan lisäksi erillinen erottelukontti.
 • PORAUS Maalämpökaivon poraamiseen kuluu tavallisesti yksi päivä. Porari saapuu paikalle poravaunulla varustetulla kuorma-autolla, joka on noin 12 metriä pitkä ja painaa noin 30 tonnia. Poravaunu painaa 9 tonnia, on 6 metriä pitkä ja sen korkeus on porauksen aikana noin 6,5 metriä. Varmista, että paikalla on tarpeeksi tilaa kuorma-autolle ja informoi naapureita hyvissä ajoin, mikäli katuja tarvitsee sulkea. Kuorma-auton ja porauspaikan välisen etäisyyden tulee olla enintään 50 metriä. Porauksen aikana porari tarvitsee runsaasti tilaa varusteille, joten turvallisuussyistä alueella oleskelu on silloin kielletty. Porari tarvitsee työssään myös sähköä ja vettä.
 • ASENNUS Asentajamme saapuu porauksen jälkeen asentamaan keruuputkiston porareikään ja kiinteistöön johtavat syöttöputket. Putkisto kaivetaan tavallisesti noin 50cm:n syvyyteen. Seinän läpiviennit tehdään timanttiporauksella. Porattavien reikien halkaisija on 70mm ja sinun tulee päättää niiden sijainti etukäteen. Uudiskohteissa halkaisijaltaan 110mm leveät, käyttövalmiit syöttöputket voidaan sijoittaa tekniseen tilaan.

Tiedoksi myös sinulle:

 • Maalämpöä porattaessa syntyy kivituhkaa, jonka keräämme erikoisvalmisteisiin umpikontteihin jokaisessa kohteessa.
 • Käytämme pintamaaporauksen suojaputkena 5 mm teräsputkea, jonka laskennallinen kestoikä on noin 100 vuotta.
 • Suoritamme vakiotoimenpiteenä suojaputken betonoinnin ja injektoinnin kallioon tiivistääksemme liitoksen sekä estääksemme pinta- ja pohjavesien sekoittumisen.
 • Käytämme maalämpökaivoissamme keruuputkena tehdasvalmisteisia ja laadukkaita tuotteita, jolla saadaan aikaan tehokas lämmönkeruu.

 

Maalämpöprojektissa asiakkaan tulee

 • Huolehtia, että maalämmön porauskalustolla on esteetön pääsy porauspaikalle (auraus, hiekoitus, esteet, ojat yms.)
 • Järjestää sähköä poraajalle (valovirta 10 A/230 V)
 • Järjestää paineellista vettä poraajalle (ulkoinen vesiliitäntä tai vastaava)
 • Osoittaa lähtökohtaisesti omalta tontilta paikka keruukontista pumpattavalle vedelle esim. oja, metsä-/nurmialue tai vastaava
 • Informoida naapurustoa porauksesta tarpeen mukaan

 

Lataa tästä ›

x

Täytä tiedot ladataksesi tiedoston.

Hyväksyn, että tietojani käsitellään tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.